ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


lab10716280_10206148989943247_468574486_n efodiakea

 

Οι εγκαταστάσεις  της ΕΑΣ Ιεράπετρας βρίσκονται στο 1ο χλμ Ιεράπετρας- Γρα Λυγιάς, σε ιδιόκτητο χώρο 10 στρεμμάτων  όπου στεγάζεται και στο 2ο χλμ Ιεράπετρας- Αγίου Νικολάου σε ιδιόκτητους χώρους, οι εγκαταστάσεις –  κτίριο ελαιοδεξαμενών/ τυποποιητήριο λαδιού.

Στα πλαίσια της Ένωσης ιδρύθηκε και λειτουργεί Οργάνωση Παραγωγών ελαιολάδου με μέλη τα φυσικά πρόσωπα των Συν/σμών Μελών της καθώς και Ομάδα Παραγωγών (Ο.Π.) Κηπευτικών.

Οι εγκαταστάσεις είναι:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ (ΚΕΑ)

Εντός των εγκαταστάσεων της Ένωσης λειτουργεί Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών  με στόχο τη στήριξη και την εξυπηρέτηση των αγροτών και των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων.

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

Η Ένωση λειτουργεί τμήμα γεωργικών εφοδίων για την εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής.

Το τμήμα εμπορεύεται:

  1. λιπάσματα
  2. φυτοπροστατευτικά προϊόντα
  3.  πολλαπλασιαστικό υλικό καλλιεργούμενων φυτών
  4. γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία
  5. ζωοτροφές

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ

Δημοπρατήριο νωπών κηπευτικών σε βιομηχανικό κτήριο 1200m², το οποίο αποτελεί νευραλγικό τμήμα για τον Συνεταιρισμό. Οι αγρότες προσκομίζουν την παραγόμενη ποσότητα των προϊόντων τους στο Συνεταιρισμό ο οποίος διενεργεί έλεγχο των προϊόντων και τα ταξινομεί ανάλογα με το είδος και την ποιότητα. Ακολουθεί η δημοπράτηση των προϊόντων.

ΜΟΝΑΔΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, η Ένωση διαθέτει βιομηχανικό κτήριο επιφάνειας 1000m² το οποίο χρησιμοποιείται ως τυποποιητήριο κηπευτικών. Το συσκευαστήριο διαθέτει πλήρη σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό συσκευασίας και τυποποίησης κηπευτικών.

ΜΟΝΑΔΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας- Αγίου Νικολάου και αποτελείται από τις μονάδες:

  1. Οικόπεδο εμβαδού 300m² όπου είναι εγκατεστημένες 5 δεξαμενές 50 τόνων εκάστη
  2. Ισόγειο κτίσμα 700,00m² της κύριας δραστηριότητας
  3. Ισόγειο υπόστεγο εμβαδού 500m² σαν αποθηκευτικός χώρος

ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εργαστήριο εδαφολογικών εργασιών. Ειδικότερα το εργαστήριο προσφέρει τις υπηρεσίες του στους παραγωγούς που αναζητούν λύσεις και συμβουλές αφενός για την προστασία της καλλιέργειας τους και αφετέρου για την ενίσχυση του εδάφους προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα στο καλλιεργούμενο προϊόν.

SUPER MARKET

Η Ένωση μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε στη συμβολή των οδών Στ. Χούτα και Κύπρου, σε ιδιόκτητο κτήριο συνολικής δόμησης 2000m² super market. Η Ένωση έχει μισθώσει το κτήριο και τις εγκαταστάσεις του στο ΙΝ.ΚΑ. Π.Ε.

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας δραστηριοποιείται στο χώρο της προώθησης και εμπορίας κηπευτικών και ελαιολάδου (εσωτερική και εξωτερική αγορά).

 

Η Ένωση διευρύνει και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα από την παραγωγή των προϊόντων, την μεταποίηση έως και την παράδοση στο τελικό καταναλωτή παρέχοντας παράλληλα στα Μέλη του όλα τα απαραίτητα Γεωργικά Εφόδια (λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά, αρδευτικά συστήματα, ωφέλιμα κλπ).

Στα πλαίσια της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης για εξωστρέφεια προχωράνε οι διαδικασίες για την παραπέρα δραστηριοποίηση στο χώρο των κηπευτικών και του ελαιολάδου.

Ο Συνεταιρισμός και οι εγκαταστάσεις της Ένωσης είναι πιστοποιημένες βάση των προτύπων ISO 22000.

Έχει λάβει πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ».

Εφαρμογή και πιστοποίηση ολοκληρωμένης διαχείρισης και συστημάτων ποιότητας Agro 2.1, 2.2.

Εφαρμογή συστήματος διαχείρισης για την Ποιότητα EN ISO 9001:2008 και για την Ασφάλεια των Πληροφοριών EN ISO 27001:2005 για παροχή υπηρεσιών στον Αγροτικό Τομέα-Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Ιεράπετρας.